Setba Jove 2010

Del 7 de setembre al 31 d’octubre de 2010

Una desena d’artistes emergents exposen a la Plaça Reial de Barcelona gràcies a Setba Zona d’Art i Stripart.

Setba Zona d’Art vol donar veu a les joves promeses que treballen per fer-se un lloc en el panorama artístic del nostre país. Per això, la galeria cedeix el seu espai a 9 artistes menors de 30 anys, que tenen l’oportunitat de presentar les seves creacions en una exposició col·lectiva oberta al públic fins el 31 d’octubre. Els participants de la mostra han estat seleccionats en col·laboració amb el Stripart, la Mostra d’Art Jove d’Horta i Guinardó, on aquest any han exposat un centenar d’artistes.

Setba Zona d’Art inaugura d’aquesta manera la temporada 2010/11 i es consolida, per tercer any consecutiu, com a impulsor i mecenes de nous talents a la ciutat de Barcelona.

En aquesta edició, els seleccionats han estat:

Inma Fierro amb ‘Placebo’ (pintura) parteix de diversos referents expressionistes i es basa en l’exteriorització d’emocions i vivències personals de l’artista, que proposa la vida com a significat de l’art.

Trinidad García Espinosa amb ‘Ónfalos’ (fotografia), una col·lecció d’imatges que es remunten a l’origen de la vida a través dels melics i els cordons umbilicals.

Albert Lladó i Daniel Llamas amb ‘Diccionario prescindible’ (instal·lació), un glossari interactiu que combina text, so i vídeo on el significat de les paraules és mutant i aquestes perden la seva utilitat tradicional.

Rodrigo Martín amb ‘Étnica’ (pintura), que és el resultat de la cerca de la pròpia identitat vista com la necessitat primària de l’ésser humà per comprendre’s a sí mateix.

Flavia Mielnik amb ‘Cuarto plano’ (dibuix), que reconstrueix diversos ambients i situacions que podrien haver-se produït en un edifici abans de ser enderrocat.

Cristina Palomar amb ‘Fantasía estenopeica’ (fotografia), que evoca el món dels somnis a partir d’imatges oníriques i fantasmagòriques.

Santos Román amb ‘Naturaleza desnuda’ (fotografia), un treball de muntatge fotogràfic per reflexionar sobre l’home i la seva actuació en la naturalesa.

Aris Spentsas amb ‘Preferiría no hacerlo’ (instal·lació), composada de sobres de correu que han completat el seu recorregut i han perdut la seva funció i, per tant, el seu sentit.

Motserrat Valls Codina amb ‘La caseta daurada’ (escultura), un tribut a l’espai propi en què les persones s’emmirallen i  s’aïllen de tot allò exterior.

Setba Jove 2010