“Temps fugit” arriba a Barcelona

“Temps fugit” arriba a Barcelona

El Palau Moja acull la mostra col·lectiva

 

14 galeries catalanes reivindiquen per primera vegada el poder de l’art contemporani que es fa a Catalunya amb la inauguració d’una exposició conjunta a la ciutat de Barcelona

En uns moments de canvi en tot el sector de les arts a nivell de país, l’associació (art)catalunya té més present que mai la seva important tasca de difusió de l’art actual que es fa al territori. Aquesta associació que agrupa 14 galeries repartides per tot el país amb ciutats tan emblemàtiques com Reus, Olot, Cadaqués, Tossa de Mar, Sant Cugat, Verdú, entre altres, reivindiquen el paper que el galerisme professional té avui al país. Això ha fet que d’aquestes ciutats sorgissin destacats artistes de reconeixement internacional.

Les galeries reivindiquen amb l’exposició “Temps fugit” que s’inaugura el dia 11 de novembre al Palau Moja de Barcelona, la força que avui té el galerisme professional arreu del territori. En aquest temps de canvis Catalunya no pot perdre el pes tant a nivell nacional com internacional que ha tingut en l’art contemporani.

Els artistes que avui són reconeguts a nivell internacional, no solament han treballat a la capital del país, sinó que han treballat en algunes d’aquestes ciutats que son reconegudes com centres d’art arreu del territori. Des del surrealisme de Dalí, passant pels artistes de la Segona Avantguarda, que trenquen amb l’art acadèmic per expressar el seu existencialisme més rotund, seguint amb els inquiets artistes nascuts als anys cinquanta i seixanta que fan propostes de tall introspectiu i vital, fins a les noves generacions dels anys 70 que busquen en les noves expressions una manera d’explicar la finitud en una època marcada pel canvi de valors. Així és com els 50 artistes representats teixeixen la seva visió particular de la temporalitat, a través de diferents disciplines com ara la pintura, el dibuix, l’escultura, la fotografia, el vídeo i la instal·lació. Molts d’ells han elaborat i creat les seves obres fora de la ciutat de Barcelona.

Per primer cop de forma conjunta (art)catalunya presenta a la capital del país (Barcelona) una forma de veure i apreciar l’art actual

“Temps fugit” és una exposició comissariada pel crític d’art Joan Gil Gregorio i que es podrà veure del 11 de novembre fins al 26 de gener de 2011 al Palau Moja, c/ Portaferrisa 1, Barcelona. Es planteja com un viatge per la representació del temps i la incidència sobre el món artístic. Una exposició d’artistes contemporanis de diferents generacions que confronta estils, llenguatges, percepcions i emocions amb l’objectiu de mostrar al visitant tots els aspectes de la temporalitat obeint a un recorregut cronològic, i en la qual es pot veure obres de destacats artistes.