Traspassant l’Objectiu, l’apoderament de la dona presa a través de la fotografia

Barcelona, 4 novembre 2020

El passat 7 d’octubre, va tenir lloc l’acte de tancament de la primera edició del projecte “Traspassant l’Objectiu” en el Centre Penitenciari de Brians 1. Les internes van fer una enganxada col·lectiva dels retrats, que van treballar durant el projecte, al pati del centre.

En un primer moment, l’acte de tancament havia de tenir lloc el 12 de març, coincidint en el marc del Dia Internacional de les Dones, però a causa de la situació del covid, l’acte es va haver de traslladar al 7 d’octubre de 2020. Fent-ho coincidir amb la presentació de la segona edició.

IMG-20201007-WA0006

 

 

Traspassant l’objectiu és un projecte participatiu en el qual es treballa la fotografia com a eina de creació. El programa està dirigit a dones privades de llibertat, sota la direcció artística de la fotògrafa Marta Fàbregas.

L’objectiu del projecte és contribuir en l’apoderament de les internes, incidint en el paper de “muses inspiradores” que tenen cadascuna d’elles.

Durant les sessions del projecte, les internes reben nocions bàsiques de fotografia, participen en una sessió de fotos professional, treballen la tècnica del retrat entre elles i són retratades per l’artista Marta Fàbregas.

IMG-20201007-WA0017

IMG-20201007-WA0005