Xerrada a 3 bandes

Dijous 8 de juny de 2017 a les 19h
Dijous 8 de juny de 2017 a les 19h

En el marc de la mostra De l’ombra a la llum us volem convidar a la xerrada a 3 bandes amb les fotògrafes Joana Biarnés, Sandra Balsells i Laia Abril, moderada per Sílvia Omedes, directora de Photographic Social Vision.

Entrada lliure. Aforament limitat.

RESERVES: carla@fundaciosetba.org

Joana Biarnés
Terrassa, 1935

Ha rebut, entre d’altres, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya; la Medalla de Oro de la Asociación de Reporteros Gráficos de La Rioja; el Premi de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals; l’Agulla de Plata del Festival Revela’t; el Premio a Joana Biarnés como “Beatle maníaca”, a l’Estartit; el Premio Juan José Castillo de Periodismo, El Mundo Deportivo i la Medalla d’Honor de la ciutat de Terrassa aquest any.

Sandra Balsells
Barcelona, 1966

Llicenciada en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i docent de fotografia a la Universitat Ramon Llull des de l’any 1995. L’any 1991 va cobrir l’esclat de la guerra de Croàcia com a col·laboradora freelance del diari britànic The Times. Des de llavors i fins a finals de l’any 2000, gran part de la seva trajectòria fotogràfica se centra a la zona dels Balcans, on documenta les guerres iugoslaves a Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia i Kosovo. A més, ha realitzat nombrosos reportatges a Israel, Palestina, Mèxic, Romania, Canadà, Cuba, Moçambic, Haití, Lampedusa i Sicília.

Laia Abril
Barcelona, 1986

Fotògrafa, artista visual i Bookmaker. Després d’estudiar periodisme a Barcelona i fotografia a Nova York; col·labora amb mitjans com The Sunday Times Magaine, The International New York Times, The Guardian, CNN o Esquire entre d’altres. L’any 2014 va publicar el llibre The Epilogue que va ser finalista al Aperture-Paris Photo First Book Award, nominat al Premi Photo España com a Millor Llibre Internacional i Millor llibre de l’any al Kasel Fotobook Festival.

Sílvia Omedes
Directora Photographic Social Vision

Llicenciada en Belles Arts per la New School for Social Research de Nova York i Màster en Funcions Directives a l’escola de negocis ESADE, és gestora cultural, comissària independent, agent de fotògrafs, editora i professora de fotografia documental. Dirigeix Photographic Social Vision des de la seva fundació el 2001. La seva experiència professional comença treballant com a coordinadora de exposicones al Guggenheim Museum de Nova York i contínua al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.