Setba Jove 2016

De l'1 de juliol al 9 de setembre de 2016

La col·lectiva Setba Jove compleix nou anys aquest 2016. Gairebé una dècada donant veu a les joves promeses del nostre art contemporani.

La Fundació Setba presenta una nova edició d’aquesta mostra, amb propostes que van des de  l’escultura o la fotografia, passant per la pintura i el videoart. Totes elles, obres d’autors menors de 30 anys.

ESCULTURA: Juan David Henao i Manuel Jurado
FOTOGRAFIA: Maria Coma, Lucía del Castillo, Alessandra Miranda, Katarzyna Pacholik,Núria Pons i Eduardo Ruiz
PINTURA: Jonas Delgado, Adrià Gamero i Jesús Parras
VÍDEO: Ester Gandía

Aquest any  hem tornat a obrir la convocatòria a les escoles d’art de Catalunya amb encara més participació que en l’edició de 2015.

Per segon any consecutiu, dos col·leccionistes, Lluís Bassat i Ernesto Ventós, adquiriran una obra de l’exposició sempre que encaixi dins la línia artística de les seves col·leccions. L’edició passada així ho van fer. Bassat va adquirir dues fotografies d’Andrea Torres i Ventós una obra de Laia Sala. També la Fundació Setba adquirirà una obra per al seu fons d’art.

Enguany Setba Jove se celebra per primera vegada a la primavera coincidint amb la iniciativa ART NOU/ PRIMERA VISIÓ, que té per objectiu convertir Barcelona en l’epicentre de l’art jove, amb exposicions i activitats a galeries, museus, centres d’art i fundacions com la nostra.

El mateix dijous 30 de juny, les galeries que participen en aquesta iniciativa, inauguren les respectives exposicions. I el 21 de juliol a les 19h, tindrà lloc l’entrega del Premi Art Nou 2016 a La Capella.

En aquesta edició col·laborem de nou amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, amb l’exposició paral·lela Diàlegs Iniciàtics, que aquest any es pot veure a Setba Eixample (Consell de Cent 335).

L’objectiu de la Fundació Setba és incorporar aquests artistes al nostre projecte artístic i solidari, i que la seva participació a Setba Jove sigui l’inici d’una sòlida i fructífera relació professional.

Setba Jove 2016