Projecte interactiu La memòria de la plaça

La memòria de la plaça

El projecte La Memòria de la plaça es va iniciar l’any 2012 amb la intenció de recuperar la història de la Plaça Reial, sobretot a partir del record de la gent que hi viu i també dels establiments que s’hi troben ara o que hi varen ser antany.

La primera edició del projecte, l’any 2012, es va centrar en la plaça, en general; la segona, en la mítica botiga de taxidèrmia Soler i Pujol; la tercera, en la història del local que va allotjar la primera rotativa de La Vanguardia, l’actual Sidecar; l’any 2015, en la figura de Fructuós Canonge, un enllustrador de sabates que es va convertir en un famós prestidigitador; i enguany, en la mítica cava de jazz Jamboree.

Així hem anat recollint, en format audiovisual, un seguit de relats de veïns, historiadors i persones vinculades a la plaça que ens han ajudat a recuperar i conservar-ne la memòria històrica.

jsw_15_plaza_real,_barcelona_1_copy

 

 

Projecte interactiu

L’objectiu del projecte interactiu La memòria de la plaça és que tot el material que la Fundació Setba ha anat recollint aquests anys (fotos, material d’arxiu, testimonis de veïns, historiadors i comerciants…) estigui a l’abast de tothom. Crear un arxiu online amb tots aquests documents, organitzats i classificats per locals.

Tal com el Pati Llimona, per aquest projecte (que veurà la llum al llarg d’aquest 2017, desè aniversari de Setba) també ens agradaria comptar amb la col·laboració de tot aquell qui s’estimi la Plaça Reial i se la senti una mica seva.